#1962  od užívateľa skocko999
 13 Mar 2018, 15:49
Strie sú niečo čo trápi mnoho ľudí v dnešnom svete, najmä žien. Sú to línie ktoré sa tvoria na povrchu pokožky keď sa pokožka natiahne. Obe pohlavia sú rovnako postihnuteľné a to najmä na stehnách, bokoch, rukách, zadku, na brušnej časti a taktiež pri dolnom chrbáte.


Existuje mnoho príčin prečo vznikajú, napríklad rapídne nabratie váhy či naopak, strata váhy. Dnes vám predstavíme niekoľko prírodných ciest ktoré vám pomôžu zbaviť sa týchto línií bez operácie či chemikálií.

Obrázok

Šťava zo zemiakov

Zemiaky sú bohaté na minerály a vitamíny, vrátane vitamínu C, B-komplex vitamínu, draslíka, horčíka, kalcia, fosforu a zinku. Podporuje obnovenie a rast kožných buniek.
Narežte zemiak na hrubé plátky a tieto plátky následne použite na masírovanie postihnutého miesta. Ponechajte plátky na 5 až 10 minút a následne si miesto opláchnite vlažnou vodou.


Bielka z vajec


Bielko obsahuje 40 rôznych proteínov. Je taktiež bohaté na kolagén a vitamín A. Vďaka tomuto zloženiu je bielko skvelé na zlepšenie elasticity kože a tak dopomôže k znevýrazneniu týchto strií. Dve bielka jemne rozšľahajte v miske a aplikujte následne ako hrubú masku na postihnuté miesto.

Akonáhle sa maska vysuší, opláchnite miesto vodou a hydratujte toto miesto aplikovaním olivového oleja. Čoskoro sa strií zbavíte.
Citrónová šťava

Kyslé vlastnosti citróna účinkujú ako prírodne bielidlo pre kožu. Odstraňuje mŕtve bunky a spôsobí čoskoré zmiznutie strií. Narežte citrón na dve polovičky a následne zoberte jednu polovičku. Trite ňou okolo postihnutého miesta. Nechajte pôsobiť 10 minút a opláchnite teplou vodou.


Cukor

Surový cukor funguje ako prírodný čistič kože a tak dokáže pomôcť zmierniť nápadnosť strií. Zmiešajte lyžicu cukru, trocha mandľového oleja a pár kvapiek citrónovej šťavy a miešajte počas 5 minút. Zmes aplikujte na strie a masírujte počas desiatich minút, následne opláchnite vodou.


zdroj : domacamedicina.sk
foto : https://www.thefitindian.com
Vážení návštevníci, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu súhlasíte s ich používaním. Čítať viac.